Leefstijlcoach Gezonde Basis

Door meer kennis ga je de goede keuzes maken en word je minder onzeker van alle tegenstrijdige berichten in de media. Door stap voor stap je leefstijl te veranderen kom je tot een blijvend resultaat. Maar hoe doe je dat dan, waar begin je mee? Daarvoor heb je mij als coach, ik motiveer, inspireer en begeleid je door jouw proces. 
 

Individuele coaching
Coaching kinderen
Coaching groepen
Groepscoaching in combinatie met sporten
Gezinscoaching
Wandel-leefstijlcoach
Nazorg
 


Individuele coaching

Aan de hand van een door jou bijgehouden voedingsdagboek en een goede intake krijg ik een beeld van jouw huidige leefstijl. Samen kijken we in het intakegesprek  welke aanpak het best bij jou past. We maken samen een plan. Hoe vaak kom je, hoe gaan we het aanpakken? 
Er is niet één standaard gezonde leefstijl, het moet bij jou en jouw leven passen. Bij individuele coaching is er alle ruimte voor maatwerk en hebben we het over wat voor jou op dit moment belangrijk is. Welke stap past nu bij jou? Wat heb je nodig? Welke kennis heb je nodig? Je gaat geïnspireerd naar huis en kunt weer aan de slag met het werken aan een gezonde leefstijl.


Coaching kinderen

Een gezonde leefstijl is voor kinderen erg belangrijk. Jong geleerd is oud gedaan, kinderen zijn nog makkelijk te veranderen. Hoe ouder je bent hoe lastiger het is om ingesleten gewoontes te veranderen. Een gezonde leefstijl op jonge leeftijd voorkomt veel welvaartsziekten op oudere leeftijd, zoals bijvoorbeeld diabetes, obesitas, sommige vormen van kanker en hart- en vaatziekten.
Samen kijken we wat een goede aanpak is en stellen we een plan op. Als kinderen met overgewicht in de groei zijn, is het vaak voldoende om het gewicht stabiel te houden. Als ze in de lengte groeien, groeien ze zo naar een gezonder gewicht. Het is van belang dat kinderen gezond blijven eten om alle voedingstoffen binnen te krijgen die ze nodig hebben voor hun groei en ontwikkeling. Kinderen kunnen ook worden gecoacht via de ouders: goed voorbeeld doet goed volgen!


Coaching groepen

Met een groep gelijkgestemden ga je aan de slag met je leefstijl, groepsleden steunen, inspireren en motiveren elkaar. In groepen van 4 tot 8 personen doorlopen we het stappenplan van PuurGezond. Je pikt eruit wat bij jou past en je zult ervaren dat alle groepsleden hun eigen gezonde leefstijl ontwikkelen. Voor iedereen ziet die gezonde leefstijl er weer net anders uit. Je proeft pure tussendoortjes en gerechten. Na de 8 stappen heb je genoeg handvatten om jezelf verder te ontwikkelen op weg naar jouw eigen gezonde leefstijl.


Groepscoaching in combinatie met sporten
In 8 weken fitter, gezonder en meer energie

Samen met 4 tot 8 medecursisten werk je 2 avonden per week aan je leefstijl. We lopen het 8 stappenplan van PuurGezond door waardoor je stap voor stap je leefstijl ombuigt naar een gezonde leefstijl. Je proeft pure tussendoortjes en gerechten. Daarnaast sport je twee maal per week onder begeleiding van een ervaren fysiotherapeut in de sportzaal van fysiotherapiepraktijk Rien van Manen. Deze groepscoaching is te volgen in Klazienaveen en Borger. De combinatie van het 8 stappenplan en het sporten zorgt ervoor dat je een gezonde basis legt voor het ombuigen van je leefstijl.


Gezinscoaching

Aan de hand van door jullie bijgehouden voedingsdagboeken en een goede intake krijg ik een beeld van jullie huidige leefstijl. Samen kijken we in het intakegesprek welke aanpak het best bij jullie past. We maken samen een plan. Hoe gaan we het aanpakken? 
Met het hele gezin ga je werken aan een gezonde leefstijl. Samen ga je op zoek naar nieuwe recepten en maak je kennis me heerlijke gerechten. Gezellig er op uit om samen actiever te zijn. Natuurlijk is er ook aandacht voor de individuele gezinsleden en door het samen te doen kun je elkaar enorm stimuleren!. Stap voor stap gaat het hele gezin over op een gezonde leefstijl. 
Kinderen kunnen ook worden gecoacht via de ouders: goed voorbeeld doet goed volgen!

Wandel-leefstijlcoach 

Al wandelend nemen we door hoe het de afgelopen tijd is gegaan en wat een volgende stap kan zijn op jouw weg naar een gezonde leefstijl. Wandelend ontspan je en kom je tot meer inzichten. Zo ben je bovendien meteen lekker buiten en in beweging, je gezonde leefstijl is al begonnen! Lees verder bij individuele coaching


Nazorg: stok achter de deur consulten / wandelcoaching

Denk je dat je een stok achter de deur nodig hebt om je nieuwe gezonde leefstijl verder in te laten bedden? 
  • Kom  zo nu en dan langs voor een kort consult: meten en wegen (gewicht, vetmassa, spiermassa).
  • Maak een afpraak voor een heerlijke wandeling om het er nog eens over te hebben. 
  • Organiseer een gezonde kookdemonstratie voor je vrienden, laat ze ook kennismaken met pure voeding.

Nu je eenmaal zo ver bent wil je het vasthouden!Telefoon 06 5331 3665
E-mail info@leefstijlcoachgb.nl
Geopend op afspraak

Facebook
LinkedIn