Aandachtspunt op weg naar een gezonde leefstijl

Voeding

Voeding is een belangrijk element van je leefstijl, daarom speelt voeding ook een belangrijke rol bij Leefstijlcoach GB. Aan de hand van je voedingsdagboek kijken we samen op welke punten je je voeding kunt aanpassen om te komen tot een gezond voedingspatroon. Als het jou aanspreekt kunnen we werken met het 8 stappenplan van PuurGezond.

Bewegen

Hoeveel beweeg je nu? Wat vind je leuk? Wandelen, fietsen, naar de sportschool, een teamsport? En hoe kun je ongemerkt meer bewegen tijdens je dagelijkse bezigheden? Samen zoeken we uit wat bij jou past, bij jouw gezonde leefstijl.

Eetgedrag

Heb je last van eetbuien? Erg lastig als je gezonder wilt leven. Ook je eetgedrag is belangrijk op je weg naar een gezonde leefstijl. Waar komen je eetbuien vandaan en hoe kun je ze stoppen? Samen vinden we jouw weg naar jouw gezonde leefstijl.

Omgeving

Wat voor invloed heeft je omgeving op jouw gedrag? Hoe kunnen de mensen om je heen je steunen? Wat voor invloed heeft de media? Hoe lukt het jou om te veranderen? Jij vindt jouw weg naar een gezonde leefstijl.

Een gezonde leefstijl is

  • gezond eten
  • regelmatig bewegen
  • tijd voor ontspanning
  • controle over je eetgedrag
  • en zeker ook: blijven genieten van lekker eten.

Ontspanning

Stress is een belangrijke factor voor je gezondheid en ook voor je gewicht. Hoe ga jij om met stress? Hoe zorg jij voor meer rust en ontspanning? 

Voedingsadvies door een voedingsdeskundige


Verschil diëtist / gewichtsconsulent / leefstijlcoach

Diëtist
Een diëtist heeft een 4 jarige HBO opleiding gevolgd waarin ook aan de orde komt hoe je voor zieke mensen een dieet op maat kunt voorschrijven. Bijvoorbeeld voor mensen met diabetes.

Leefstijlcoach / gewichtsconsulent
Een leefstijlcoach of gewichtsconsulent heeft een kortere opleiding gevolgd en mag daarom alleen gezonde mensen behandelen en begeleiden naar een gezonde leefstijl. De leefstijlcoach en gewichtsconsulent werken met de richtlijnen gezonde voeding, verder uitgewerkt door bijvoorbeeld Puur Gezond of door het Voedingscentrum. Een leefstijlcoach gaat verder in de coaching en betrekt er meer aspecten bij dan de gewichtsconsulent.
Telefoon 06 5331 3665
E-mail info@leefstijlcoachgb.nl
Geopend op afspraak

Facebook
LinkedIn